De kosten van lunches en diners zijn alleen aftrekbaar als ze een zakelijk karakter hebben. De bewijslast ervan ligt bij jou: dus leg vast met wie je eet en wat het doel van het gesprek was om te bewijzen dat het geen privé etentje was.

Hoe doe je dit?
Noteer in je agenda de afspraak en schrijf op de voorkant van de bon (zodat de info bij het scannen meegenomen wordt) op met wie en waarom je uit eten bent geweest (kennismaking met mogelijk nieuwe klant, bespreken toekomstplannen etc.).

Nooit 100% aftrekbaar
Je onderbouwde zakelijke kosten m.b.t. lunches en diners zijn overigens niet voor 100% aftrekbaar. Je kunt ervoor kiezen om de jaarlijkse kosten (niet alleen voedsel maar ook: drank, genotmiddelen, representatie, congressen, seminars, en studiereizen (inclusief reis- en verblijfkosten)) boven de € 4.500 op te geven of 80% van de gemaakte kosten. Voor MKB en ZZP-ers geldt in de meeste gevallen dat de 80% regeling het gunstigst uitpakt. Neem voor meer info contact met ons op en/of check de website van de belastingdienst .

Inzicht – Gemak – Kwaliteit – Lage Prijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip.