Elke tankbeurt in je administratie vastleggen is met een tankpas verleden tijd. Aan het einde van de maand ontvang je één factuur voor alle tanktransacties. De belastingdienst erkent deze factuur en zo kun je deze indienen als kostenpost én krijg je de BTW op benzine terug.

Gemak

Je ontvangt je maandelijkse factuur per e-mail en wanneer je deze met één muisklik doorstuurt naar Slimme Boekhouding is het meteen verwerkt in je administratie. Ook de afschrijving op je bankrekening wordt automatisch herkend en afgehandeld.

Tankkosten contact betaald of via privé bankpas niet erkent door belastingdienst

Wat niet veel ondernemers weten is dat de tankkosten die gedaan zijn d.m.v. contante betaling of betaling met de privé-pinpas niet aftrekbaar zijn bij de belastingdienst. Met de tankpas (die geregistreerd staat op naam van je onderneming) voorkom je dit.

De meeste oliemaatschappijen zoals BP, Shell Esso en TinQ bieden een tankpas voor hun eigen tankstations. Er zijn ook die je bij alle tankstations kunt gebruiken, zoals mkb-brandstof.nl en tankpas.nl.
De kosten zijn enkele euro’s per maand die je snel terugverdient door het gemak van een tankpas.

NB: bovenstaande informatie geldt alleen bij zakelijke auto’s (dus niet bij privé auto’s zie zakelijke worden ingezet)

Inzicht – Gemak – Kwaliteit – Lage Prijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip.